Lessen – avond


“Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag”
David Baird


Healing Tao / Tao Yoga – avondlessen

Voor meer vitaliteit en emotioneel evenwicht.
Het is een weg van bewustwording en heling. Chi Kung ‘lichaamsbewegingen’, structuur oefeningen en meditatie herstellen de innerlijke balans. De trainingen berusten op oude, taoïtische principes benaderd vanuit een westerse invalsh

Basistrainingen voor beginners en gevorderden 

Locatie: Ontmoetingscentrum ‘de Havezate’  in de Wijk
Adres: Dorpstraat 78
Eerste les: woensdag 16 september  (met voldoende belangstelling)
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Proefles : € 5,- |  losse lessen  € 13,-
5 Rittenkaart: € 62.50 ( 6 weken geldig )
10 Rittenkaart: 120,- ( 12 weken geldig )
Data vervolglessen: 23, 30 september |  14, 21, 28 oktober  |  4, 11, 18, 25 november  |  2, 9, 16, 23 december ( misschien wordt het ook een les ritme van twee keer in de maand )
( Graag via email of een telefoontje vooraf aanmelden )


 

Basistrainingen voor beginners en gevorderden
Tot mijn grote vreugde bevinden we ons al  weer in de derde nazomer waar ik in de Wijk van mag genieten.
Begin van deze zomer ben ik in Meppel in studio ‘Gestroomlijnd’ , begonnen mijn lessen voort te zetten.
Een fijne plek om te zijn en elkaar te ontmoeten om de  creatieve, helende weg te beoefenen en de voedende krachten in onszelf te cultiveren.
In de wekelijkse lessen vormen het  ritme van de seizoenen een essentieel  fundament voor de basis-energie van waaruit  wij scheppen.
Ook worden de lessen geïnspireerd door de deelnemers;  waar sta je op dit moment  in je leven, wat is je  lichamelijke conditie, waar liggen je verlangens, behoeftens en uitdagingen om beweging aan te brengen en verandering  te verwelkomen?
Het is een zachte weg waar iedereen uitgenodigd wordt zijn eigen grenzen te bewaken; een belangrijk onderdeel van ons eigen energiebeheer. Het blijft een gezamenlijke weg van oefenen en glimlachen.
Ik stem me af op de groep en het bijbehorende energieveld.
Tijdens de Tao lessen zitten we op stoelen of staan we in de ruimte.


Meditatie op vrijdagavond

Compassie cultiveren
Empathie is één van de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst. Het heeft te maken met mildheid,  vriendelijkheid en vergevingsgezindheid naar jezelf toe, naar de ander en hoe je de wereld waarneemt.
Op deze avond gaan we in stilte onze aandacht en de positieve gevoelens verzamelen en zo onszelf in het licht zetten. Daarna breiden we onze energetische vleugels uit naar een dierbaar persoon die liefdevolle ondersteuning kan gebruiken, of naar een plek op aarde. Je kan ook denken aan de wereld, de elementen, de dieren en alle wereldburgers; alles wat leeft op moeder aarde.
Als we met regelmaat mediteren;  zoals compassie beoefenen, neemt de hersenactiviteit toe in de gebieden die geassocieerd worden met sociale verbondenheid.
We zitten op de grond op meditatiekussens of als het wenselijk is op een kruk.
Voor de meditatie besteden we kort aandacht aan een losmaakoefening.
Er staat bij aankomst een kopje thee klaar.