Healing Love

“Toon me en ik luister, toon me en ik kijk, laat me het beleven en ik leer”
Lao Tzu


Healing Love

Na het Basisjaar kan je de training voortzetten met het verder ontwikkelen van seksuele energie. Deze training wordt vaak aangeboden als trainingsdag of in een weekend. In de Healing Love maken we kennis met een aantal technieken en meditaties die binnen het Taoïsme bekend staan als ‘Seksuele Kung Fu’. De naam ‘Healing Love’ is gebaseerd op het gegeven dat de oude, innerlijke alchemisten van weleer ontdekten dat de mens zijn seksuele energie kan gebruiken voor zelfgenezing en zelfrealisatie. In deze tijd helpt de training ook om energetische en emotionele blokkades los te laten zodat vrijgekomen energie gebruikt kan worden voor plezier en persoonlijke groei. Een aantal van de Healing Love oefeningen worden gedaan in groepen van alleen vrouwen of alleen mannen, om het gevoel van veiligheid, openheid en integriteit te waarborgen. De seksuele energie, ook Jing Chi genoemd, is een krachtige energie waarover wij mensen beschikken. Een ander aspect is dat seksuele energie volledig neutraal is, zonder enig moreel oordeel over goed en kwaad.
Seksuele energie is ook verbonden met de emoties. Als je liefde, vreugde en zachtaardigheid voelt dan zullen deze emoties zich door de seksuele energie vermenigvuldigen. Dat geldt ook voor negatieve emoties, angst, boosheid en verdriet. Daarom is het belangrijk dat voordat je seksuele energie gaat cultiveren, je zicht hebt op je emotionele gesteldheid. Dat is de reden waarom we tegelijkertijd ons in de compassie training oefenen die verbonden is met de ‘Virtues’-deugden. Deze kwaliteiten staan weer in verbinding met de vitale organen die we kennen van de 6 helende Klanken.

Het Jade Ei

Het Jade Ei

Het Jade Ei

Veel vrouwen verliezen waardevolle levenskracht omdat de twee voorste poorten van de bekkenbodem (vagina en perineum) onvoldoende getraind zijn. De oefeningen met het Jade Ei traint deze kringspieren, waardoor klachten als incontinentie, baarmoeder verzakkingen, maar ook moeheid en lusteloosheid kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. De oefeningen met het Jade Ei brengen bewustzijn en Chi in de seksuele organen wat een gunstige werking heeft op de baarmoeder, blaas, de overige organen en de weefsels in de onderbuik. Het hele gebied raakt goed doorstroomd en doorbloed, en krijgt zo de kans om gezond en warm te worden. Met de compassie energie (hartkracht) voeden en herstellen we ook de verbinding tussen de seksuele organen en het hart. We blijven altijd met een zachte blik naar onszelf kijken.

Oefeningen in Healing Love

  • Ovarium ademhaling
  • Glimlach in de Klieren
  • Borstmassage voor een fijn klimaat
  • Borstmassage voor hormoon en klierbalans

img_4823De bedoeling van deze techniek is het leren om de krachten van hemel en aarde via je handpalmen naar binnen te trekken. De Buddha Palm-series bestaan uit een groot aantal hand en lichaam- posities die het contact met de energiebanen in ons lichaam helpen herstellen en verbeteren. Ze hebben een reinigend effect op alle organen. In het totaal kennen we in de kosmische Chi Kung, vier Buddha Palm series. Wij beginnen met de eerste: ‘het vastpakken van de maan’.