Healing Tao Basis 3

“Toon me en ik luister, toon me en ik kijk, laat me het beleven en ik leer”
Lao Tzu


Healing Tao Basis training 3 (vervolg op Basis training 2)

Met deze cursus rond je het Basis jaar af.
In deze cursus verdiepen we de oefeningen van Basis 1 en Basis 2 en maken we kennis met nieuwe technieken en meditaties.

Healing Tao Basis training 3 omvat de volgende technieken en meditaties

•    Werken met het Bonenzakje: Het bonenzakje heeft Mantak Chia als onderdeel van de ijzeren Hemd Chi Kung 2 geïntroduceerd; het masseren en kloppen met boontjes. Deze techniek heeft een zeer opschonende werking. Het ontgift de huid en de gewrichten, bindweefsel en pezen en opent de energie in de meridianen.
•    De Buikmassage: In de Healing Tao leggen we waarde aan een krachtig, soepele en pijnvrij ruggengraat.  De voorkant van het lichaam daarentegen behoort ontspannen, schoon, zacht en leeg te zijn. Omdat te bewerkstelligen maken we gebruik van een aantal Taoïstische basis technieken uit de Chi Nei Tjsang.
•    IJzeren Hemd oefening; ‘De gouden vogel Feniks wast zijn veren’: Deze reeks houdingen verbonden met een bepaalde ademhaling versterkt de pees-spier meridianen die zich aan de zijkant van de ribbenkast bevinden. Een leuke Chi Kung om te doen waarbij je ook de Klanken gebruikt voor het opschonen van het lichaam.
•    De helende liefde: Bij deze oefening gaat het over hoe je Ching Chi (grofstoffelijke energie) transformeert in  Chi -Chi of Shen Chi (fijnstoffelijke energie). De bedoeling is om je seksuele organen, de vitale organen en de hersenen  met elkaar te verbinden waardoor meer energie gecreëerd wordt.
•    De Kleine en Grote Hemelse Kringloop: We  gaan dieper in op de verschillende punten-energie centra van de kleine hemelse kringloop en kijken naar emoties die met het desbetreffende punt in verbinding staan. We passen de grote hemelse kringloop toe die het hele lichaam meeneemt. Je oefent en verdiept je lichaamsbewustzijn en heelt blokkades.
•    Verschillende meditaties: Het gouden Ei en de Glimlach etc.