Reflectie van cursisten

“Vergaar kennis buitenshuis, vergaar wijsheid binnenshuis”
Chung Tse


Reflectie van cursisten

Bianca (45 jaar)

Het afgelopen jaar heb jij het grote boek van de Healing Tao voor mij geopend. Beeldend heb je eruit verteld, gul heb je jouw kennis gedeeld. Met je kleurrijk accent en je aanstekelijke humor was je een heel aangename begeleider bij alle oefeningen. Dank voor alle inspiratie.

– juni 2017 –


Sylvia (53 jaar) Politicoloog en moeder 

Na het bewandelen van diverse zijwegen kwam ik in 2015 op het pad van Healing Tao. Daar vond ik waar ik vanaf 2008 via allerlei omzwervingen kennis mee had gemaakt en meer! Het is heerlijk om het te beoefenen, voorgeleefd te krijgen en ontvangen door Cornelia. Zij vormt een veilige bedding en onder haar bezielende leiding is mijn energie gaan groeien en stromen. Healing Tao geeft letterlijk en figuurlijk meer structuur en richting aan mij en de manier waarop ik invulling geef aan mijn dagelijks leven. Het is praktisch en spiritueel tegelijk waardoor ik evenwichtiger door het leven ga, opbloei en in mezelf groei. Het reizen door mijn eigen lichaam is een ware ontdekkingstocht; inspirerend, verrassend, mooi en soms ook afzien. Gesterkt door het ritme van de cycli wacht na een moeilijkere periode altijd de weldadige rijkdom van de ervaring als beloning en ga ik verder op mijn pad. Met dank aan Cornelia, de mensen waarmee ik train en de gastvrouw van de mooie trainingsplek in Ooij.

– januari 2017 –


Elise (33 jaar) voedingsconsulent en massagetherapeut

Met groot plezier heb ik de basiscursus Healing TAO bij Cornelia gevolgd, die mij raakt door haar warme, speelse en open persoonlijkheid. Ik was al bekend met Chi Kung en had gelezen over Mantak Chia. Dat was voor mij de brug om bij Cornelia lessen te gaan volgen. Elke woensdagavond kreeg ik  2 uur cadeau om bij mij zelf komen. Elke keer nam ik iets waar waarover ik mij verwonderde. Ik leerde nog beter contact te maken met de aarde energie, met de hemelse energie en vooral met mijzelf en daarmee het leven.Wat ik nu in het dagelijks leven ervaar, is meer contact met mijn buik en met alles wat zich in mijn buik bevindt. Hetzelfde geldt voor mijn bekkenbodem. Ik voelde bijvoorbeeld een spanning op mijn organen en kon geleidelijk aan spanning loslaten. Het in contact zijn met mijn buik, geeft een andere ervaring van leven, waar je nog beter bij je zelf bent en weet wat wel en niet klopt. Het blijft een oefening… een ontdekkingsreis. Daarnaast merkte ik dat ik een lichaamshouding heb, waarbij ik de neiging heb, om mijn rug hol te trekken. Cornelia nam dit ook scherp waar. Het is steeds een oefening om mijn stuitje naar de aarde te richten. Dit is nodig om mij meer geaard te voelen en mijn energie beter te laten stromen. En tot slot, wat ik ook inspirerend vond, waren de korte gesprekken tijdens de les met Cornelia en de medecursisten. Deze maakten mij wijzer over het leven en gaven nieuwe inzichten. Ik kijk dan ook uit naar de cursus Healing TAO 2.

– december 2016 –


Amber (47 jaar) moeder van drie kinderen en secretaresse

Al weer een aantal jaar train ik bij Cornelia. Via Tai Chi en een workshop met Michael Winn, ben ik met Healing Tao in aanraking gekomen. Michael zei: ‘If you do it you get it’. Ook al voel je het niet, de oefeningen doen hun werk. Wat ik zo fantastisch vind aan Cornelia is dat zij elke keer een les maakt speciaal voor mij. Waar ik op dat moment behoefte aan heb. Dat is natuurlijk niet zo maar zo voelt het wel! Elke keer weer kom ik als herboren uit de les. Soms vol energie, soms helemaal moe en afgemat. Maar precies wat ik op dat moment nodig heb. Dat is het magische aan de combinatie van Healing Tao en Cornelia.Langzaam aan lukt het mij van mijn hoofd, via mijn hart naar mijn buik te gaan en te voelen. Te voelen wat er speelt in mijn leven, in mij. Dat zorgt er voor dat ik met meer energie en power in het leven kan staan en met meer liefde en compassie naar de mensen om mij heen kan kijken.                                                                                 

                                                  -december 2016-


Marijke

“De tao oefeningen helpen me om te gronden en meer stevigheid in mezelf te voelen. Niet spierkracht maar stevig van binnen. Sommige energie oefeningen doe ik nu elke dag, ze zijn kort, simpel. Dat is prettig, op die manier kan ik het ook gebruiken en toepassen. Cornelia is een prettige docente en ik kan merken dat ze veel ervaring heeft. Ik ga zeker door met healing tao basis 2. Marijke”

-december 2016-


Mirjam (43 jaar), groepsleerkracht en Shiatsu therapeut

“Healing Tao betekent voor mij terug naar een soort oergevoel, terug naar de kern. Het grote geheel wordt weer duidelijk.
Ook zijn de trainingen, vanwege de raakvlakken, een verdieping voor de shiatsubehandelingen die ik geef.
Cornelia geeft de training op een fijne, zachte manier. Wat ik knap vind is dat Cornelia ziet wat de groep nodig heeft  en dat meeneemt in haar lessen. Daardoor is niet één les hetzelfde.
Ook de avondtrainingen zijn een feestje! Ik word er gewoon heel blij van!”

– januari 2014 –


Coen (53 jaar), verpleegkundige in de psychiatrie

“In de tweede helft van 2014 kwam ik in praktische zin in aanraking met de Healing Tao: ik ging voor het eerst lessen volgen. En alhoewel niet onbekend met de materie, wachtte mij een weldadige ervaring. Een ervaring die mij tot diepe tevredenheid stemde en mijn zelfvertrouwen in het werken met energie een boost gaf.

Niet alleen was daar de helende ervaring van de klanken en bewegingen zelf. Terugblikkend kan ik zeggen dat ik werd geleid naar het dieper ervaren van de subtiele lagen van het energetisch lichaam. Ik werd geleid naar een punt waar ik in de zachtheid een kracht kon ontmoeten: een regeneratieve  kracht zogezegd. Dit alles op de ontspannende en speelse wijze, Cornelia eigen. En, heel essentieel, met de voeten vast op aarde!

Tot slot, wat mij in de Healing Tao lessen tevens zeer aansprak was de beeldende afstemming met de elementaire energieën buiten ons. Een wezenlijk onderdeel dat vele, voor mij nog verder te ontdekken dimensies in zich draagt.”

– januari 2014 –