Reflectie van cursisten

“Vergaar kennis buitenshuis, vergaar wijsheid binnenshuis”
Chung Tse

Reflectie van cursisten

Johan Slagter (54 jaar) Projectmanager, vader van twee zonen (12&15)

De Healing Tao beoefen ik al jaren, waarin ik met tussenpozen de seizoenen volgde of even niet, als er geen ruimte voor werd gevoeld in een dagelijks leven met zovele uitdagingen. Het afgelopen blok was een hernieuwde kennismaking met Cornelia waar ik meer dan tien jaar geleden al trainde en weer “thuiskwam” in mei 2019… Cornelia is vertrouwd en  met aandacht, lichtheid en zachtheid aanwezig in de ruimte en naar mij als deelnemer. Cornelia is een vrouw, een trainer die je raakt, die je in beweging zet, waarna jij in je eigen tempo en aandacht voor jezelf verdergaat. De openheid, eerlijkheid en afstemming nodigen uit tot verbinding met jezelf, “het veld” en de andere cursisten.

Healing Tao is voor mij de ene avond bijna als sport, dan weer meditatie, dan weer flow, dan weer aandacht, dan weer “alles tegelijk” EN altijd aardend, naar het hier en nu, energie die (weer) stroomt, de dag losgelaten en weer dicht bij mezelf in Liefde.

Healing Tao nodigt me uit mijn lichaam, de organen te ontdekken, te waarderen en het zelf genezend vermogen te vergroten.
Healing Tao brengt me in het dagelijks leven terug in het NU, beschermd me, centreert me en maakt me aandachtig en gefocust in balans.
Healing Tao volgt de seizoenen in een jaar, volgt de seizoenen van het leven, volgt mijn energie in het moment.

Blij weer te trainen!

Namaste – juli 2019-

 


Mirjam, (40 jaar) Shiatsutherapeut
Sinds een paar weken geniet ik wekelijks van de lessen Healing Tao bij Cornelia Meienhofer in De Wijk. Haar lessen raken mij enorm. Ze neemt je mee op een reis naar binnen, een reis naar voelen, een reis naar jezelf ervaren als holistisch geheel. Verbonden met hemel en aarde. Dat alle natuurkrachten vrij door ons heen kunnen bewegen. En wat er dan te voelen is.
We bewegen in hetzelfde veld.
Via het lichaam maak ik contact met dit systeem en nodig het uit meer in balans te komen. Uiteindelijk is dit slechts een heel klein onderdeel van wat je als mens kan doen om in balans te komen. Aan de cliënt de uitnodiging om zichzelf te bezien. Om te onderzoeken waar hij/zij zich op dat moment bevind en voor zichzelf een natuurlijke balans te vinden. Het natuurlijke evenwicht. Voor die persoon, op dat moment. Waar sta jij nu. En wat vraagt het leven van je. En dan niet alleen hoe je werk- en privéleven eruit ziet, maar ook in welk seizoen we zitten, welk voedsel (voor het lijf of voor de geest) je tot je neemt.

-december 2019-


Bianca (45 jaar)

Het afgelopen jaar heb jij het grote boek van de Healing Tao voor mij geopend. Beeldend heb je eruit verteld, gul heb je jouw kennis gedeeld. Met je kleurrijk accent en je aanstekelijke humor was je een heel aangename begeleider bij alle oefeningen. Dank voor alle inspiratie.

– juni 2017 –


Sylvia (53 jaar) Politicoloog en moeder 

Na het bewandelen van diverse zijwegen kwam ik in 2015 op het pad van Healing Tao. Daar vond ik waar ik vanaf 2008 via allerlei omzwervingen kennis mee had gemaakt en meer! Het is heerlijk om het te beoefenen, voorgeleefd te krijgen en ontvangen door Cornelia. Zij vormt een veilige bedding en onder haar bezielende leiding is mijn energie gaan groeien en stromen. Healing Tao geeft letterlijk en figuurlijk meer structuur en richting aan mij en de manier waarop ik invulling geef aan mijn dagelijks leven. Het is praktisch en spiritueel tegelijk waardoor ik evenwichtiger door het leven ga, opbloei en in mezelf groei. Het reizen door mijn eigen lichaam is een ware ontdekkingstocht; inspirerend, verrassend, mooi en soms ook afzien. Gesterkt door het ritme van de cycli wacht na een moeilijkere periode altijd de weldadige rijkdom van de ervaring als beloning en ga ik verder op mijn pad. Met dank aan Cornelia, de mensen waarmee ik train en de gastvrouw van de mooie trainingsplek in Ooij.

– januari 2017 –


Amber (47 jaar) moeder van drie kinderen en secretaresse

Al weer een aantal jaar train ik bij Cornelia. Via Tai Chi en een workshop met Michael Winn, ben ik met Healing Tao in aanraking gekomen. Michael zei: ‘If you do it you get it’. Ook al voel je het niet, de oefeningen doen hun werk. Wat ik zo fantastisch vind aan Cornelia is dat zij elke keer een les maakt speciaal voor mij. Waar ik op dat moment behoefte aan heb. Dat is natuurlijk niet zo maar zo voelt het wel! Elke keer weer kom ik als herboren uit de les. Soms vol energie, soms helemaal moe en afgemat. Maar precies wat ik op dat moment nodig heb. Dat is het magische aan de combinatie van Healing Tao en Cornelia.Langzaam aan lukt het mij van mijn hoofd, via mijn hart naar mijn buik te gaan en te voelen. Te voelen wat er speelt in mijn leven, in mij. Dat zorgt er voor dat ik met meer energie en power in het leven kan staan en met meer liefde en compassie naar de mensen om mij heen kan kijken.                                                                                 

 -december 2016-