Therapeutic Touch

“Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang”
Bertold Brecht


Therapeutic Touch

Therapeutic Touch (TT) is een in de jaren zeventig  ontwikkelde vorm van energiebehandeling, gebaseerd op oude technieken zoals handoplegging. Het waren Dolores Krieger, hoogleraar verpleegkunde aan de Universiteit  van New York en Dora Kunz, een van oorsprong Nederlandse paranormaal therapeute,  die deze methode van energie-uitwisseling systematiseerden.

Definitie van Therapeutic Touch

Therapeutic Touch is een bewust gestuurd proces van energie uitwisseling met de intentie te helpen helen, waarbij de hulpverlener de handen als instrument gebruikt.

Uitgangspunten

In een gezonde toestand stroomt de levensenergie vrij door- en rondom het organisme op een evenwichtige, symmetrische manier. Ziekte en klachten zijn in het energieveld waarneembaar  als verstoringen van deze balans. TT  is een intrinsieke beweging in de richting van orde, die in elk levend wezen plaatsvindt en die versterkt kan worden door therapeutische interventie. Anders gezegd;  de mens beschikt over een zelfgenezend vermogen, dat gestimuleerd kan worden.

Soorten consulten

•    Kennismakingsgesprek  en korte TT behandeling (60 minuten) :  € 35,-
•    TT behandeling en gesprek (45 minuten): € 45,-
•    TT behandeling (30 minuten) : € 30,-

Ik adviseer meestal een behandelingstraject van drie consulten, één keer per week, om verandering en herstel in je energiesysteem te bewerkstelligen wat tot een algemene verbetering leidt.