Werken met Chakra’s

“Wat de zon doet met bloemen doet een glimlach voor mensen. Glimlach :)!”


Werken met Chakra’s

We zijn een cirkel in een cirkel… zonder begin of einde.
Het universum is opgebouwd uit draaiende wielen van energie, of je nu kijkt naar het grote melkwegstelsel of naar de miljarden atomen die in een korreltje zand ronddraaien. Ook bloemen, boomstammen, planeten en mensen zijn allemaal samengesteld uit kleine draaiende wielen die  op het grote wiel van de aarde in een baan in de ruimte ronddraaien. In het diepste innerlijk van elk van ons draaien zeven op wielen lijkende energiecentra rond, de Chakra’s. De Chakra’s zijn centra  van vitale levenskracht, en elk Chakra stelt een aspect van het bewustzijn voor dat kenmerkend is voor ons leven. Als geheel vormen ze een systeem dat ons in staat stelt onszelf, ons lichaam, ziel en geest beter te leren kennen. In de Chakra tekencursus is het instrument waar we mee werken het kleurpotlood.  Stapsgewijs maken we kennis met de kracht en kwaliteit van de kleuren, waar geometrische wetmatigheden de basis vormen. De cirkel is het oneindige, herhalen, bewegen en daardoor in wording;  stimuleert het scheppend vermogen in onszelf en  brengt zelfreflectie en uiteindelijk transformatie met zich mee.

Kleur heeft een helende werking

De energietrillingen van kleuren hebben een uitwerking op ons zenuwstelsel. Tijdens het kleuren absorberen we hun kwaliteit en beweegt zich de trilling via het zenuwstelsel naar dat deel  van ons lichaam dat die kleur nodig heeft. Op deze manier kan kleur een helende werking hebben en wordt de balans in onszelf op een zachte manier herstelt.

Wat is het doel?

•    De helende werking van kleur en vorm ervaren.
•    Het bundelen van energie, leren kijken en visualiseren.
•    Je aandacht richten en focussen, tegelijkertijd mild en zacht van binnen blijven.
•    Vorm en kleur in je leven brengen.
•    Bezig zijn met spirituele kunst en de schoonheid ervan.

Wat doen we op een dag?

We beginnen met oefeningen die je open en soepel maken en een meditatie. Daarna bespreken we de Chakra tekeningen waar je thuis aan hebt gewerkt. Teken- en kleuroefeningen en het opzetten van een volgend energieveld op tekenpapier. Vooral teken- en kleurplezier samen beleven zijn belangrijke uitgangspunten. Een verzorgde lunch vormt een warme en gezellige onderbreking.

Materiaal en hulpmiddelen

Kleurpotloden,passer, gum, opbergdoos voor je potloden en een tekenmap om je tekeningen zorgvuldig te vervoeren zijn noodzakelijk.

Bij de cursusprijs inbegrepen

Tekenpapier en een lunch

Kennismaking bijeenkomst
Aantal bijeenkomsten

Chakra tekenen

tekening eerste Chakra
tekening tweede Chakra
tekening derde Chakra
tekening vierde Chakra
tekening vijfde Chakra
tekening zesde Chakra